Porto Greco Village Beach Hotel

  Grécko, Kréta, Hersonissos

Porto Greco

    Grécko, Kréta, Hersonissos, Kréta - Heraklion
Detail ponuky a možnosti k dovolenke:
rychly popis

Rodinný hotel postavený v štýle krétskej dedinky priamo v srdci obľúbeného letoviska Hersonissos na ostrove Kréta ponúka klientom nielen oddych pri bazéne alebo na pláži, ale aj nákupné možnosti a blízkosť pamiatok.

PODMIENKY VSTUPU DO KRAJINY

poloha

priamo v stredisku Hersonissos, 20 m od pláže, 900 m od centra obchodov, reštaurácii, barov a taverien, 50 m od zastávky autobusu, kúsok od aquaparku Star Beach, 8 km od golfového ihriska, 30 km od letiska v Heraklione

hotel

hlavná budova, niekoľko vedľajších budov, vstupná hala s recepciou, TV miestnosť, WI-FI za poplatok, internetový kútik (za poplatok), 2 reštaurácie, 2 a´la carte reštaurácie, bar pri bazéne, bar Porto Greco (v blízkosti pláže), plážový bar, 4 bazény, 2 detské bazény, terasa na slnenie, lehátka a slnečníky zdarma, miniklub pre deti od 4 do 12 rokov, animácie, večerný program, 2 minimarkety, darčekový obchod, fitness, squash, stolný tenis a basketbal zdarma (príslušenstvo za depozit), sauna, masáže, parné kúpele, jacuzzi za poplatok

izby

dvojlôžková izba s možnosťou jednej prístelky, s výhľadom do okolia/záhrady alebo s výhľadom na more, rodinná izba s oddelenou spálňou max. pre 3 dospelých a 1 dieťa s výhľadom do záhrady/okolia alebo s výhľadom na more, suita s oddelenou spálňou a obývačkou (sofa) s rovnakými výhľadmi. Vybavenosť: klimatizácia, TV/SAT, telefón, chladnička, trezor (za poplatok), kúpeľňa s WC, sušič na vlasy, balkón alebo terasa. Detská postieľka na vyžiadanie.

stravovanie

all inclusive - raňajky, obed a večera formou bufetu, občerstvenie počas dňa medzi 16:00 - 17:30, alkoholické a nealkoholické nápoje miestnej výroby (10:00 - 22:00), káva, čaj, čokoláda, all inclusive bar na pláži

plaz

20 m od úzkej piesočnatej pláže (možnosť využitia ďaľších priľahlých pláží), slnečníky a lehátka na pláži za poplatok, plážové osušky za depozit

doprava

letecká

typ stravy

all inclusive

informacie o krajine a stredisku

Kréta je piaty najväčší zo všetkých ostrovov v Stredozemnom mori, už dlhodobo patrí k najnavštevovanejším v Európe vďaka širokým piesočnatým a slnečným plážam s azúrovo čistým morom. Hlavné mesto je Iraklio alebo Heraklion, ďalšie veľké mestá ako Chania, Rethymno, Agios Nikolaos, či Sitia. Ostrov Kréta je známou a obľúbenou destináciou na dovolenku aj kvôli krétskemu vínu, olivovému oleju, keramike, piesňam (rýmované piesne mantinades z čias benátskej doby), tancu (známy je krétsky tanec pentozalis), či rôznym zvykom (počas svadobných hostín strieľajú z pušiek do vzduchu). Letecké zájazdy sú realizované z Bratislavy a z Košíc na letisko Heraklion. Let trvá približne 2 hod. 30 min.

Hersonissos - rušné stredisko Hersonissos sa nachádza na severnom pobreží ostrova Kréta, asi 35 km východne od mesta Heraklion. Môžete si tu vybrať z množstva nočných barov, reštaurácií, kaviarní a obchodov. Stredisko charakterizujú rozmanité pláže - kamenisté, kamienkové, ale aj romantické pieskové zálivčeky núkajúce pocit súkromia.

fakultativne vylety

Elafonissi - ružová pláž na juhozápade ostrova, pripomínajúca Karibik, spojené s ochutnávkou miestnych produktov: cena 47 Euro

Balos - plavba loďou do modrej lagúny na severozápade ostrova, zastávka na pirátskom ostrove Gramvoussa : cena 53 Euro

Samaria - horský priesmyk, ktorý má 15 km a je najdlhší v Europe: cena 49 Euro (vstupné a prevoz loďou sa platia zvlášť)

Knossos - najznámejšia krétska pamiatka z obdobia minojskej civilizácie, palác Knossos, prehliadka archeologického múzea v Heraklione: cena 51 Eur (vstupné nie v cene)

Prevelli - palmová pláž na juhu ostrova, návšteva starobylého kláštora a benátskych fontán: cena 46 Eur (vstupné na loď nie je v cene)

Ceny sú uvádzané z minulého roka, sú orientačné a závisia tiež od oblasti, kde sa klienti nachádzajú.

Základná cena zahŕňa

  • 7, 10 resp. 11x ubytovanie s all inclusive, letecká doprava Bratislava - Heraklion - Bratislava alebo Košice - Heraklion - Košice, služby delegáta partnerskej CK (slovensky alebo česky hovoriaci)

Základná cena nezahŕňa

  • Povinné príplatky: servisné poplatky pre osoby od 2 rokov 199 EUR, pre osoby do 2 rokov 60 EUR, emisný a environmentálny príplatok 25 EUR/osoba, pobytová taxa od 1,50 EUR do 10 EUR/izba/noc (platba na mieste podľa kategórie hotela).
  • Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie (vrátane poistenia COVID) KOMFORT 3,90 EUR/os./deň alebo PLUS 5 EUR/os./deň

Informácie o zájazdu

Usporiadateľ: TURANCAR Travel s. r. o., IČO 55028241.
Názov hotela podľa usporiadateľa: Porto Greco ****
Lokalita podľa usporiadateľa: Kréta, Hersonissos
Tento zájazd je poistený pre prípad úpadku cestovnej kancelárie.

Neoficiálne informácie o hoteli
(údaje z recenzií bez záruky)

Porto Greco Village Beach Hotel ****
Typ pláže: piesočnatá
Vzdialenosť od pláže: 30 m

0220 665 410 Číslo zájazdu: 1 973 677
Dnes 8–16 h

Lokalita

https://www.zajazdy.sk/dovolenka-porto-greco-kreta-grecko-z1973677/1225935905/#mapa
Informatívna poloha hotela (údaj z recenzií bez záruky).

Grécko

Grécko je štát ležiaci v južnej Európe. Rozprestiera sa nielen na pevnine, ale aj na početných ostrovoch, ktoré tvoria približne jednu pätinu gréckeho územia. Členité pobrežia a romantické pláže obmýva Egejské, Krétske, Stredozemné a Iónske more. Na polostrove Attika sa nachádza hlavné mesto Grécka, Atény. V tejto krajine nájdete neopakovateľné a veľmi rôznorodé prírodné krásy. Objavte tiesňavy a kaňony, ktoré patria k najdlhším v Európe, náhorné plošiny, bujné lesy a olivové háje. Prevláda tu typické stredomorské podnebie, počas sezóny s jasnou slnečnou alebo skoro jasnou oblohou a teplotami okolo 30˚C. V strednej a severnej pevninskej časti krajiny sa vyskytuje skôr horské podnebie a suché a horúce letá. Gréckom kráčala staroveká história a jej odkazy sú rozosiate na každom kroku. Spoznávajte antické pamiatky, odpočívajte pri čistom mori, vychutnajte si špeciality miestnej kuchyne. Najobľúbenejšie grécke ostrovy sú Kréta, Rhodos, Zakynthos, Thassos a Santorini.

Od roku 2018 je v Grécku zavedená pobytová taxa, ktorá sa od roku 2024 mení na klimatickú taxu. Platba prebieha priamo na recepcii hotela v deň príchodu a jej výška je podľa oficiálnej kategórie (počtu hviezdičiek) hotela nasledujúce:

Marec až október:

  • 1,50 € za izbu a noc pre 1-2 hviezdičkové hotely
  • 3,00 € za izbu a noc pre 3 hviezdičkové hotely
  • 7,00 € za izbu a noc pre 4 hviezdičkové hotely
  • 10,00 € za izbu a noc pre 5 hviezdičkové hotely
  • 1,50 € za noc v štúdiách a apartmánoch všetkých kategórií

November až február:

  • 0,50 € za izbu a noc pre 1-2 hviezdičkové hotely
  • 1,50 € za izbu a noc pre 3 hviezdičkové hotely
  • 3,00 € za izbu a noc pre 4 hviezdičkové hotely
  • 4,00 € za izbu a noc pre 5 hviezdičkové hotely
  • 0,50 € za noc v štúdiách a apartmánoch všetkých kategórií

Grécko - viac informácií

Nezáväzná objednávka

Porto Greco
    Grécko, Kréta, Hersonissos, Kréta - Heraklion

Cena
1 065 EUR/os

Cestující

Číslo zájazdu: 1 973 677

Zájazd

osoba do 99 rokov na pevnom lôžku
2
1 064,96 €
povinný príplatok za servisné poplatky - dieťa do 2 rokov
0
60,00 €

Poistenie

príplatok za cestovné poistenie Komfort (povinný) - osoba
2
31,20 €
príplatok za cestovné poistenie Plus - osoba
0
40,00 €
samostatné poistenie storna Uniqa - osoba
0
22,00 €